Lentila bionică sau ”ochelarii viitorului”

Nu am avut probleme cu vederea când eram mică și nici nu îmi amintesc prima dată când m-am chinuit să văd de la distanță. Oricum, țin minte că de la vârsta de 14 ani port ochelari și, după 5 ani de obișnuință cu gândul ăsta, am început să port si lentile de contact. Și de atunci, am avut mereu o responsabilitate în plus – dimineața: pune lentilele de contact; seara: scoate lentilele de contact – ce să fac dacă ochelarii nu mi s-au potrivit deloc (din perspectiva mea). Până când, într-o zi, am descoperit un articol referitor la o așa-zisă lentilă bionică.

Subiectul este dezbătut de vreo câțiva ani, dar abia în 2017 au planificat cei de la Ocumetics să îșî lanseze produsul. Bineînțeles, le va mai trebui ceva timp și teste până să ofere lentila publicului larg. Dar ce este așa special cu aceasta lentilă revoluționară? Compania Ocumetics a dezvoltat o lentilă ce poate fi introdusă in locul lentilei tale naturale și care poate să te vindece pe viață de problemele de vedere sau de diferite boli, cum ar fi cataracta. Însă sunt și câteva lucruri pe care lentila magică nu le poate remedia: bolile deja existente care au afectat sistemul vizual sau nervii optici. Oricum, până să apară pe piață, va trebui în continuare să ne folosim de uneletele noastre de bază, ochelarii si lentilele de contact normale. Chiar și după 2, 3 ani în care am putea să ne transformăm privirea noastră într-una de superman, lucrul ăsta ne va costa cam 3500 $. Asta depinzând de procedura aleasă. Voi ați plăti?

Scriind de acest subiect SF, mi-am dat seama cât de mult a avansat tehnologia în zilele noastre, iar filme precum A.I. Artificial Intelligence (din 2000) mai au putin și devin realitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *