Proiect Erasmus + : prima experiență

Acum o lună mă îmbarcam in avionul care avea ca destinație orașul Pescara din sudul Italiei. Voi descrie mai pe larg acest oraș în alt articol. Însă acum, vreau sa împărtășesc cu voi, tinerii de peste tot, experința mea Erasmus +.

Cateva cuvinte despre program: ”Erasmus+ youth exchange” – adică schimb de experiență pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 si 30 de ani. Pană să particip la acest Erasmus +, nu prea știam cu ce se mănâncă acest program sau cum să fac să particip. Ideea, în schimb, e simplă. Orice tânăr are dreptul și șansa de a pleca într-un asemenea schimb de experiență cu ajutorul unei organizații din țara lui care se ocupă cu programe Erasmus +. Am aflat pe parcurs, că România este una dintre cele mai active țări în ceea ce privește programele Erasmus. Ca student la universitate nu e greu să îți faci contacte care poate la rândul lor afla de proiecte Erasmus. Pe langă asta, sunt sigură că la facultate sunt asemenea informații. Acest link îți va oferi oricum destule informații pentru început : http://www.erasmusplus.ro/

De ce Erasmus + ?

  1. Îti oferă altă perspectivă asupra vieții; poți învăța diferite lucruri interesante de la alți participanți din întreaga Europă.
  2. Ai șansa să te dezvolți personal si să vezi care îți sunt limitele
  3. Nu trebuie să ai preconcepții înainte să cunoști oamenii de acolo; toată lumea este extraodinar de prietenoasă
  4. Mediu multicultural
  5. Costuri reduse pentru a vizita o țară noua
  6. Oportunitate uriașă pentru a-ți dezvolta rețeaua ta socială

Personal, am învățat o grămadă de lucruri din acest program și mă simt mândră că am reușit să supraviețuiesc celor 12 ore de muncă pe zi (care nici nu îți dădeai seama cum au trecut). După o săptămână de trăit cu alți 40 de oameni, am ajuns să fim ca o mică familie și mi s-a părut extrem de interesant cum timpul petrecut in Italia parcă s-a dilatat.

De obicei, cred ca fiecare zi trece foarte repede, dar atunci, din cauza diferitelor activități, am trăit cele 7 zile ale proicetului la maxim. Spun cu tărie că orice tânăr ar trebui măcar o data în viață să aibe această experiență. Sunt sigură că nu va regreta deloc alegerea făcută.

PS: dacă sunt tineri care deja au fost cu Erasmus +, mi-ar plăcea să aud experiențele voastre în comentariile de jos 🙂

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *